text.skipToContent text.skipToNavigation

Så lyckas du med försäljningen av snittblommor

 

Blommor är jämfört många andra varor, nästan helt och hållet en impulsvara som konsumenterna upptäcker först i butiken. Där har du alla möjligheter att fånga deras uppmärksamhet och göra en bra affär. Det viktigaste är att hålla ett välfyllt, fräscht och säsongsenligt sortiment. I vår butiksmanual ovan hittar du de bästa tipsen på hur du lyckas!


Förutom att blommor är en fantastiskt impulsvara så är det också en av de produkter som bidrar till mest merförsäljning. Ofta köper konsumenten till något extra vilket innebär att det även kan gynna andra kategorier i butiken. 


Det du främst behöver tänka på är hur mycket och hur ofta du ska beställa. Lägg gärna extra fokus på blommor inför helgen då över 50% av försäljningen av snittblommor sker. Du behöver inte ha ett brett sortiment för att kunna erbjuda blommor i butiken. Det räcker med ett fåtal artiklar, bra volym och en tydlig priskommikation.


Eftersom köpbeslutet hos konsumenten oftast tas först i butiken så är det också otroligt viktigt att ditt sortiment upplevs som fräscht och i säsong. Klicka på manualen här ovan så hittar du bland annat de bästa tipsen för hur du får blommorna att hålla extra länge i butiken.