En ren och fräsch lösviktshylla är en av de viktigaste faktorerna för att öka plocksuget hos dina kunder. Därför att det viktigt att ha en rutin för att det ska bli mindre jobb för dig och din personal att hålla efter, samtidigt som maximalt utfall genereras. Läs våra bästa tips här!
Renhållningen är viktigare än någonsin för att dina kunder ska känna sig trygga i butiken. Genom att hålla en hög och jämn nivå hela dagen signalerar du att ni har kontroll och att godiset är fräscht. Då ökar benägenheten att kunden tar en påse och börjar plocka och inte bara det - att de faktiskt kommer tillbaka och handlar igen.
Rekommenderad städrutin
Obs! Tänk på att alltid använda rena vinylhandskar när du hanterar lösviktsgodis.
Daglig rutin:
- Rengör skoporna vid behov - minst en gång varje dag.
- Se till att skoporna ligger placerade i skophållarna och inte inuti burken.
- Plocka regelbundet bort godis som hamnat utanför sina stövlar.
- Sopa golvet runt hyllan för att få bort det som ramlat ner på golvet.
- Rengör utsidan av burken med en fuktig trasa varje dag eller vid behov.
- Rengör/damma av stället varje dag eller vid behov.
- Töm sockerlådan varje dag eller så ofta det behövs.
Varje månad:
- Plocka ur godiset och rengör burkens insida och utsida ordentligt ca 1-2 gånger/månad.
Påfyllnadsrutin
- Se till att burken är ordentligt påfylld för att maximera försäljningen - kontrollerad nivån i burken flera gånger om dagen.
- Ha etikett på varje burk och se till att det alltid finns ordentligt med påsar och/eller bägare.
- Tänk på! Först-in-först-ut ger produktrotation som säkerställer att produkterna håller sig färska.
Även om vissa punkter kan verka överflödiga så är det ofta de små sakerna som dina kunder lägger märke till och som kan vara avgörande för om de väljer att handla eller inte. Lämna alltid hyllan så ren och fräsch att du själv blir sugen på att handla!